Brazilian Jiu Jitsu - GRACIE JIU JITSU

 
 
BRAZILIAN JIU JITSU - GRACIE JIU JITSU
 
BJJ er basert på Kodokan Judo, som i 1914 ble kalt «Kano Jiu-Jitsu» etter grunnleggeren Jigoro Kano. Kodokan Judo ble bragt til Brasil 1914 av den japanske judoutøveren Mitsuyo Maeda, og videreutviklet av Gastâo med hans etterkommere Hèlio Gracie og Carlos Gracie. Gracie Jiu Jitsu har hovedfokus på bakkekamp ved å kontrollere og eventuelt uskadeligjøre motstander.
 
Sotra Kampsportklubb har hatt gleden av å knytte seg til Robin Gracie sommeren 2016. Han er yngste sønn av Hèlio Gracie som har sitt hovedsete i Barcelona. Han er den offesielle Gracie Jiu Jitsu representanten i Spania og holder seminar rundt omkring i Europa pluss Nordamerika. Vi trener hans pensum, blir gradert av han personlig og reiser på hans leirer flere ganger i året. Vi har besøk av han minimum en helg i året her på senteret. Bla er TX Kampsportsenter med Kyoshi Anders Blomberg i Fredrikstad også kyttet opp mot han.
 
Robin sin Jiu Jitsu er fra "gamleskolen" og har først og fremst fokus på selvforsvar, enda han har erfaringer innenfor konkurranse også. Vi trener både i Gi-tradisjonelle drakter og NoGi- rachguard m kampshorts.