KICKBOXING

Vil du føle deg bedre? Vil du bygge opp din styrke, spenst og kondisjon? Vil du lære deg grunnleggende selvforsvar? Basic slag og spark, kombinasjoner og kamptrening. Systemet er hentet fra Pro Fight Kickboxing og er meget godt egnet for mosjonering, kamptrening og konkurranse.

Kickboxing er en sammensatt kampsport av karate og boksing. Fordelingen arter seg til ca 50% fra hver stilart, der sparkteknikker stammer fra karate og slagteknikkene er hentet fra boksing. De to forskjellige stilene gjør at kickboxing er lett å lære og man finner fort ut at en kan stortrives med denne sporten.

Kickboxing har sin opprinnelse fra USA i 1972. Dette igjen ble lansert i Europa og spesielt i Tyskland i 1974 som startet såkalt kontaktkarate. Den gang utførte man kun det som i dag kalles fullkontakt kickboxing. Når det senere ble innført nye disipliner valgte man å kalle idretten kickboxing. I Norge har kickboxing vært utøvd siden midten av 70-tallet.

Kickboxing byr på mange fordeler: kondisjon, styrke, smidighet, koordinasjon, balanse, konsentrasjon, utholdenhet, presisjon og psyke. Kickboxing kan utøves på mange forskjellige måter (fullkontakt, lettkontakt, semikontakt og musical forms), noe som betyr at vi har meget fleksibel og variabel trening.

Vi satser hovedsaklig på lettkontakt og har som mål å få frem treningsglede for kickboxing, enten du er idrettsutøver på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå (på sikt), eller som mosjonist og delvis aktiv. Det jobbes også mye med det mentale aspektet innenfor sporten med hensyn på holdningsskapende arbeid.

Kickboxing er i dag en av verdens største idretter på verdensbasis (sett bort i fra lagidretter).