HOKKAI RYU KARATE JUTSU

Karate Jutsu er en eldgammel versjon av karate og stammer fra Okinawa. Dokumentasjon på kamparter fra Ryukyu-øyene er veldig begrenset. For det første ble kampsystemene fa disse områdene trent i hemmelighet. For det andre ble antagelig den dokumentasjonen som kunne finnes om de tidligste nærkampformene fra disse områdene, brent sammen med resten av Ryukyu-arkivet i 1945.

Det vi vet er at de opprinnelige innbyggerne på Okinawa hadde et kampsystem som ble referert til som «Te» (som betyr «hånd») som besto av brutale offensive teknikker. Senere ble Okinawa et knutepunkt for handel mellom Kina, Japan og resten av Sørøst-Asia. Dette førte til at mange fra Kina emigrerte til Okinawa og brakte med seg sin kampart, «Chuan’fa» (som betyr «håndens metode»). Kamparten «Te» fra Okinawa ble stadig mer influert av «Chuan’fa» og ble etter hvert kalt for «To-te Jitsu», som betyr «kinesisk hånd teknikk».

Da «To-te Jitsu» bredte seg fra Okinawa til Japan, ble den kalt for Karate Jutsu, som fortsatt betyr «kinesisk hånd», men japanerne ønsket ingen referanse til Kina, og endret litt på de japanske tegnene, slik at betydningen ble «tom hånd teknikk».

Den Karate Jutsu som utøves hos oss er et effektiv selvforsvarssystem, der man kan kjenne igjen teknikker fra japansk Karate, Ju jutsu og Kobudo, men samtidig med strategier og tankemåter med innflytelse fra moderne kamparter som Kickboxing, Brazilian Jiu Jitsu og MMA.